Kanelsnegle – nemt og lækkert

15 April 2018 Astrid Pedersen

editorial

Du kender nok de lækre kanelsnegle, som frister fra bagerens vinduer i tide og utide – og som man nemt kommer til at bruge alt for mange penge på. Men der er gode nyheder – du kan med fordel bage de små lækkerbiskener selv, og spare mange penge. Og så får du kanelsneglene i en helt friskbagt udgave – plus bonussen ved selv at have fremstillet dem.

Bag kanelsnegle selv – det er ikke svært

Ingredienser til kanelsnegle er ikke det helt store mysterium. De fleste mennesker har mel, sukker og salt på lager i køkkenskabene i forvejen. Og resten af ingredienserne – mælk, smør, kanel, kardemomme, gær og æg – er til at skaffe hos de fleste købmænd og supermarkeder i Danmark. Og selve fremgangsmåden er så enkel, at du sagtens kan inddrage dine børn. De vil elske at være med til at fremstille de lækre, søde og krydrede stykker bagværk.

Sådan bager du kanelsnegle

Når du har sikret dig, at du har alle de ingredienser, du skal bruge, er det bare at komme i gang! Til selvedejen skal du starte med at varme mælken op, mens du rører smørret i. Mælken må ikke koge, men allerhøjest blive fingervarm. Smørret kan sagtens smelte under omrøring ved denne temperatur. Når smørret er helt smeltet, opløses salt og sukker i den lune blanding – ligeledes under omrøring. Så kommer turen til gæren, og når denne er helt opløst, tilsættes melet gradvist sammen med kardemommen. Så røres/æltes dejen, til den er blank og smidig, og får dernæst lov at hæve i fyrre minutters tid ved almindelig stuetemperatur. Mens dejen hæves, røres fyldet sammen. Det anbefales at lade smørret blive blødt først, men har du glemt at tage det ud af køleskabet i god tid, kan det blødgøres 10-15 sekunder i mikrobølgeovn. Smørret må ikke smelte,

Når dejen er hævet færdig, rulles den med en kagerulle ud i et rektangel på 20 x 30 cm på et bord, drysset med mel. Fyldet smøres på, og rektanglet rulles til en roulade fra den brede side. Hernæst kan rullen skæres i skiver, og sneglene anbringes på en bageplade med bagepapir – eller i små forme, hvis du ikke ønsker, at de flader ud under bagning – og efterhæver tildækket i fyrre minutter. Inden sneglene kommes i den forvarmede oven (225 grader Celsius), pensles de med et sammenpisket æg. Sneglene kan pyntes med flormelis, glasur eller krymmel efter behov.

God fornøjelse med at bage kanelsnegle!

More articles