Koteletter i fad – lækker hverdagsmad

13 April 2018 Astrid Pedersen

editorial

Hvis du ikke gider at bruge flere timer på at lave aftensmad til hele familien, vil du være tilbøjelig til at vælge de nemme løsninger. Og det er der også al mulig grund til – men disse behøver ikke også samtidig være hverken dyre eller usunde. Der er masser af middags retter, du kan lave uden at skulle bruge uanede mængder af tid eller penge på dem. En af dem er den kendte og elskede traditionelle familieret koteletter i fad.

Koteletter i fad – nemt, billigt og rigtig lækkert!

Det fine ved koteletter i fad er, at det for det første er en utroligt nem ret at tilberede, for det andet er meget velsmagende, og for det tredje er et billigt måltid. Svinekoteletter hører ikke til blandt det dyreste kød i køledisken, men er til gengæld både mørt og velsmagende. Og der skal meget til, før du for alvor forkludrer en omgang koteletter i fad. Man skal virkelig gøre sig umage for at udføre tilberedningen forkert. Derfor kan du med fordel involvere dine børn i tilberedning af aftensmaden, når menuen står på koteletter i fad.

Koteletter i fad – sådan laver du det

Til de helt traditionelle koteletter i fad skal du bruge en stegepande eller sautér pande, et ovnfast fad med plads til fire nakkekoteletter plus det løse, samt en ovn, der kan forvarmes til 200 grader Celsius. Ingredienserne er, ud over svinekoteletter, paprika, løg, champignoner, peberfrugter i strimler, fløde, grøntsags- eller hønse bouillon samt soves jævner og tomat puré. Koteletterne skal brunes på en varm pande med lidt olie – ikke så meget, at de bliver tørre. Hernæst skal grøntsagerne svitses gyldne i olien, inden de får lov at simre med fløde, bouillon og paprika – og derpå overhældes koteletterne, som forinden er anbragt i det ovnfaste fad. Hele herligheden bages i den forvarmede ovn i en halv times tid.

Vælg det rette tilbehør til koteletter i fad

Afhængig af, hvor megen tid, du har tænkt dig at bruge på at lave tilbehør, kan du vælge imellem ris, pasta, kogte kartofler eller kartoffelmos – eventuelt iblandet årstidens rodfrugter. Du kan servere en lækker, frisk salat til dine koteletter i fad, såfremt årstiden tillader det, eller du kan lave stuvet spinat eller grønlangkål. Variationsmulighederne er nærmest uendelige, og retten kan tilpasses din og din families ønsker og præferencer på kryds og tværs.

Du kan finde opskrifter på lækkert tilbehør på dk-kogebogen.dk

More articles