Server Chili Con Carne til festen

19 July 2020 Astrid Pedersen

editorial

Selv om vi danskere har en rig madkultur som i høj grad bygger på egne hjemlige råvarer er vi stadig dygtige til at lade os inspirere af fremmede himmelstrøg. Chili, karry, masala, ras el hanout og mange andre krydderier er blevet fast bestanddele på hylderne rundt omkring i de små køkkener, lige som vi gerne indlemmer grøntsager og frugter fra andre egne af verden i den daglige madlavning.

Som oftest har vi dog en tendens til at moderere de nye indtryk og tilpasse dem vore lidt sartere ganer. En dansk karry ret har således kun meget lidt til fælles med den oprindelige indiske curry – og den fordanskede udgave af Chili Con Carne vil sjældent have samme styrke som sit meksikanske forlæg.

Chili Con Carne – nem og hurtig festmad

Dette betyder dog ikke at en dansk Chili Con Carne ikke kan være utroligt velsmagende. Chili Con Carne er et kæmpe hit når et stort antal mennesker skal bespises på samme tid.

De fleste af os har nok været til en studenter fest, en house warming eller måske en fødselsdag hvor Chili Con Carne blev serveret. Der er nemlig mange fordele ved at lave Chili Con Carne til festlige lejligheder. For det første kan retten med fordel laves dagen i forvejen. Chili Con Carne har faktisk blot rigtig godt af at stå og trække i gryden under låg i et døgns tid – og i køleskabet hvis der er tale om flere dage.

For det andet er Chili Con Carne utroligt nemt at lave. Man skal faktisk anstrenge sig førend denne ret mislykkes. Og for det tredje er Chili Con Carne en ret som kan laves for meget få penge, hvilket netop gør den velegnet når der skal kokkereres til mange.

Du kan finde en god opskrift på Chili Con Carne på dk-kogebogen.dk

More articles